‘Headspace’, door Andy Puddicombe

Voor een hoofd vol leegte

Mooie titel, mooie cover en veel aandacht voor het boek in de media. De New York Times schrijft: ‘Andy Puddicombe doet voor meditatie wat Jamie Oliver voor eten gedaan heeft’. Hip & happening dit boek. En dat roept bij mij in de eerste plaats gevoelens van aversie op. Kan het niet gewoon? Moet het via Jamie Oliver? En… wat voegt het boek toe? Alles bij elkaar maakte het boek me ook nieuwsgierig. Dus toch gekocht en erin gedoken.

De voormalig boeddhistische monnik schrijft…

… over zijn eigen verhaal. Dat is anders dan een doorsnee verhaal. En interessant omdat hij de theorie illustreert met zijn eigen belevenissen. Zo kreeg hij als monnik de opdracht om gras te knippen met een schaar. Als oefening in geduld. En springt hij op een nacht over de muur van een klooster waar de discipline van de monniken wel erg strak en ver van hem weg stond.  Hij vergelijkt onze gedachten met een snelweg en de geest met een blauwe hemel. Sprekende voorbeelden die de stap naar mindfulness en meditatie laagdrempelig maken.

Take 10 

Het boek onderscheidt ’de Benadering’, ‘de Beoefening’ en ‘de Integratie’. En laat zien dat uiteindelijk 10 minuten mediteren voldoende zijn om die blauwe hemel wat dichterbij te laten komen. Bereikbaar voor iedereen. Praktisch en bijna kant en klaar. Ondersteunt door zijn website www.getsomeheadspace.com . Maar hij vergeet ook niet de verschillende onderzoeken over resultaten van Mindfulness te benoemen.

Universele Mindfulness

Er zijn heel veel raakvlakken met de Mindfulness trainingen die ik zelf geef. Groot verschil is dat hier 10 minuten volstaan terwijl bij de 8-weekse training een wat langere dagelijkse periode van meditatie aanbevolen wordt. Maar in de benadering komt het grotendeels overeen. Ik heb het boek met veel plezier en interesse gelezen en ben ook benieuwd naar zijn verhaal tijdens het Happinez Festival dit weekend. Voor mij heeft dit boek nogmaals geillustreerd hoe toegankelijk mindfulness kan zijn.

Mindfulness Training volgen?

Kijk bij de Agenda of stuur een mail naar zenzenmama@caramba-online.nl

 

 

Gepubliceerd: 11 september 2012 onder Zz - Algemeen


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Leuke Websites stuur ik door aan Vriendinnen !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake