‘Mamita’

Peru…

In de Happinez had ik al over het boek gelezen en op het Happinez festival stonden Inez van Oord en Mirjam Bleeker achter een tafeltje met een stapel boeken. Alsof ik er naartoe getrokken werd. Het verhaal dat ze vertelden over het boek en het project van Mamita raakten mij weer. Maar eigenlijk was dat al veel eerder gebeurd. Het boek gaat over Helena van Engelen, moeder van een vallei vol kinderen. Een vallei, gelegen in Peru. Het land waar ik zelf 15 jaar geleden alleen naartoe vertrok. Geraakt werd ik toen door de schoonheid van de bergen, de puurheid van de mensen en hardheid van de extreme armoede. Dit boek vertelt een verhaal, een verhaal waar ik een speciale band mee heb.

Mamita…

Helena van Engelen is een bijzondere vrouw. Op een bepaald moment in haar leven besloot ze om naar Peru te gaan. Omdat haar daar iets te doen stond. Verschillende straatkinderen hebben haar gevonden en zij heeft hen een thuis gegeven. Vanuit het niets heeft ze iets groots opgezet. Dankzij haar bijzondere persoonlijkheid. Dit boek beschrijft haar verhaal. Een bijzonder verhaal maar zeker niet zonder dat zij zelf geconfronteerd is met de hardheid van het bestaan in Peru.

Prachtig…

Inez van Oord en Mirjam Bleeker besloten 10 jaar na hun eerste bezoek terug te keren. Inez deedde interviews en Mirjam maakte de foto’s. Het resultaat is prachtig! Samen met bijzonder illustraties raakte dit boek mij in mijn diepste wezen. Alle opbrengsten gaan naar het project van Helena ‘Ninos del Arco Iris’ (de regenboogkinderen). Absoluut een aanrader, als cadeau voor een bijzondere vriend(in) of gewoon voor jezelf!

Voor meer informatie : www.mamitahelena.com

 

Gepubliceerd: 11 oktober 2012 onder ReviewZz - Boekbesprekingen


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Mijn Kinderen zitten in de volgende Fase(s) ?! ....

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake