‘Happy Me’, door Sanne Bloemink

Verdwaald in de New Yorkse Geluksindustrie

Sanne Bloemink is een journaliste die met haar gezin in de Big Apple woont. Ook al heeft ze ‘eigenlijk alles’, toch mist ze iets. In het centrum van de geluksindustrie, besluit ze op onderzoek te gaan. Want geluk schijnt ‘maakbaar’ te zijn. Het boek is een verslag van haar zoektocht waarin ze spreekt met geluksonderzoekers, zelfhulpgoeroes en wellness coaches. Een verslag over haar ervaringen met yoga, een sapdieet en meditatie. En de vele boeken die ze leest, op zoek naar het ultieme recept. Ze bewandelt vele wegen, maar vindt lange tijd niet de juiste weg. Verdwaald in de New Yorkse geluksindustrie!

New York

De zoektocht geeft de lezer gelijk inzicht in haar leven in New York en dat is interessant. Ze beschrijft de omgang met haar ‘friends’ (best oppervlakkig), de stad met de vele honden (van alle eenzame alleenstaanden in de grote stad) en de verticale daktuinen (stuk natuur middenin de stad). Sanne beschrijft dit alles met een gezonde kritische afstand. Eenzelfde houding waarmee ze ook besluit om de yogalessen te volgen en te mediteren.  De geluksindustrie wordt grondig onderzocht. De lezer gaat mee van yoga naar sapkuur en we duiken met haar van het ene in het andere onderzoek. Dit geeft snelheid aan het boek, een snelheid die het geheel tegelijkertijd ook fragmentarisch maakt. De kritische blik, kleurt haar bril. En die beïnvloedt vervolgens weer de ervaring. Soms vraag ik me af of ze het echt een kans heeft gegeven, open heeft gestaan voor de ervaring. Maar het is haar zoektocht en het is de moeite waard die te volgen.

Domweg gelukkig

Tijdens de zoektocht komt ze tot verschillende inzichten. De oplossing ligt volgens haar niet in het blijven zoeken naar het geluk voor de ‘ik’. Juist in het gevoel van delen en saamhorigheid lijkt de sleutel te liggen. Maar hoe behoudt je dat is een volgende vraag? Of in het besef dat niet alle dagen vrolijk hoeven te zijn, dat geluk geen ‘must’ is. Moeten we niet gewoon accepteren dat we soms gewoon niet gelukkig zijn? De zoektocht eindigt met een ‘wonder’. Geheel in stijl van Sanne: ‘Hoewel het heelal niets om mij geeft, besluit ik dat ik het ga proberen. Ik ga mijn kleine verhaal delen. Omdat elk klein stukje stof iets onthult over het hele tapijt. Zo is mijn verhaal verbonden met het verhaal van ons allemaal’. En daar ben ik haar dankbaar voor want het boek is zeer de moeite waard!

Maak kan op een Gratis exemplaar!

ZenZen Mama mag 1 exemplaar weg geven aan de lezers. Stuur ons jouw verhaal over jouw hilarische, bijzondere of gewaagde zoektocht naar geluk en maak kans op een gratis exemplaar van het boek.

Inzendingen kunnen tot 1 maart gestuurd worden naar: zenzenmama@caramba-online.nl

of

door een Bericht te plaatsen onderaan dit artikel.

 

 

Gepubliceerd: 8 februari 2013 onder ReviewZz - Boekbesprekingen, Zz - Algemeen


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Kinderen kunnen Echt Genieten ! Daar kan Mama nog Veel van Leren !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake