‘Expeditie geluk’, door George Schouten

Een zoektocht naar zin en zen

De schrijver gaat in dit boek op zoek naar antwoorden op de vragen; hoe leef je een zinvol leven en waar vinden we geluk? In het eerste hoofdstuk is het gelijk een aanbeveling die hij doet die mij aanspreekt. Het schrijft: ‘Kritisch lezen is goed, maar de ervaring is dat norse scepsis de mogelijkheid tot doorgronding (van de toch al niet eenvoudige materie) in de weg staat.’ Zo waar! En zeker geen ‘kleinigheid om van de eigenzinnige westerling’ te vragen. Na het lezen van veel boeken over dit, en andere, onderwerp(en) ben ik van mening dat de kritische blik ook veel schrijvers in de weg zit. George Schouten lijkt deze weg niet in te slaan.

Voor gevorderden

Door zijn kennis van het boeddhisme stapt de lezer gelijk wat dieper deze wereld in. Aan de hand van George Schouten maak je als lezer kennis met verschillende facetten van de materie. En dat is interessant. Hij maakt een mooie combinatie tussen zijn ervaringen en het boeddhisme. Mijn nieuwsgierigheid werd hierdoor gewekt en het boek heb ik vol aandacht uitgelezen. Zo komen aan bod; de ontmoeting met de Dalai Lama, de documentaires die hij maakte met en over Lucia Rijker, zijn ervaringen tijdens een retraite en met verschillende westerse goeroes.

Geluk dicht bij huis

Tussen alle omzwervingen en ontmoetingen blijft hij ook dichtbij huis. In zijn relatie met zijn vrouw, die hij helder, liefdevol in met afstand bekijkt. Mooi ook om te lezen dat hij het geluk vindt dichtbij huis, in zijn zoontje die hij soms als zijn kleine boeddha beschouwt.  Een onderwerp dat natuurlijk dichtbij ZenZen Mama ligt. Een conclusie ook die het boek goed samenvat, zowel qua stijl (persoonlijk) als qua inhoud (eigen zoektocht naar geluk in relatie met boeddhisme). Een aanrader!

 

 

 

 

Gepubliceerd: 19 april 2013 onder ReviewZz - Boekbesprekingen, Zz - Algemeen


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • "Mama Zijn" en "Zen Zijn" gaan Niet Altijd Makkelijk Samen !? ...

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake