‘Kinderopvoedboek’, door Phaedra Werkhoven & Jan Dijkgraaf

Het enige, echte, eerlijke …

Echt & eerlijk is het boek zeker. En dat is gelijk wat het zo onderscheidend maakt van andere opvoedboeken. Op een luchtige wijze schetsen de schrijvers alledaagse situaties waarbij je als ouder met je handen in het haar kunt zitten . ‘Wat nu?!’ hoor je jezelf alweer denken. Want het zijn herkenbare situaties zoals; Wat te doen als … ‘ze elke zin beginnen met ‘Ja, maar…” of  als ‘ze denken dat het geld je op de rug groeit…?’ Dan volgt er een verhaal op basis van hun eigen ervaringen als ouder soms ondersteund door een deskundige uit het veld. Alle stukken eindigen met een advies. Helder en duidelijk.

Jij bent de oudere en de ouder…

Een belangrijk en verfrissend uitgangspunt van het boek is: ‘je bent niet het vriendje of vriendinnetje van je kind, of de dienaar van de prins of prinses, maar je bent de ouder…. Je bent, op deze leeftijd (met een kind tussen de 4 en 12 jaar red.), de baas!’ Het is daarbij een boek zonder ‘politiek correct gedoe’. En soms zijn de uitspraken dan ook niet zoals ik ze zelf zou formuleren of ben je het er als lezer niet mee eens. Dat kan, en helpt tegelijkertijd om het boek in perspectief te plaatsen. Dat kun alleen jij doen. De schrijvers schrijven vanuit hun eigen perspectief en ambiëren niets anders. Gelukkig maar! Ze komen ons alleen maar helpen, zelf door schade en schande wijs geworden.

ZenZen Mama mag 1 exemplaar t.w.v. 19,95 euro WEG GEVEN!

Vind jij dat jij de aangewezen persoon bent om een gratis exemplaar te ontvangen, dan moet je er wel wat voor doen! Dat kan op 2 manieren:

1. Plaats een Reactie onderaan dit Artikel met daarin een korte beschrijving van jouw grootste opvoed dilemma of

2. Stuur een e-mail naar zenzenmama@caramba-online.nl met de beschrijving van jouw grootste opvoed dilemma.

Onder de inzenders wordt eind van deze maand de gelukkige winnaar van het boek getrokken!

 

 

 

Gepubliceerd: 3 juni 2013 onder ReviewZz - Boekbesprekingen, Zz - Algemeen


Schrijf een Reactie op dit Artikel ...

*

Social MamaZz

  Volg ZenZen Mama op Facebook ! Volg ZenZen Mama op Twitter ! Volg ZenZen Mama Groep op LinkedIn ! Volg ZenZen Mama Groep op Hyves !

Zz MagaZzine - Home

  Bekijk Overzicht Zz MagaZzine !

KadoZz Winkel

  Ga naar de Kado Winkel !

Zoeken op ZzM Website

Kijken - Met Nieuwe Ogen

  Bekijk ZenZen Mama Documentaire !

PollZz

 • Mijn Kinderen zitten in de volgende Fase(s) ?! ....

  Loading ... Loading ...
Zz MagaZzine - Rubrieken

ReviewZz

Zz MagaZzine - TagZz Cloud

anderen baby bewust blij boeddhisme boek Bram druk ervaring geluk gelukkig goed hand help het leven Idee kind kindje Leef leven liever mama manier moeder Moeders moederschap moment natuurlijk Nieuw persoonlijk regelmatig rust tijd vraag vriend vriendin vrouw weten Workshop Workshops zelf zen ZenZen zoon zorg

WP-Cumulus by Roy Tanck requires Flash Player 9 or better.

Ontmoet Andere MamaZz

  Zz Chat & Video Conference !

NieuwZz - Vrouw & Meer

Externe LinkZz

snowflake snowflake snowflake snowflake snowflake